Ja, wie zijn wij?
Wij zijn Joke en Frans Duine en wonen in het mooie stadje Tholen. Joke heeft, naast de zorg voor ons gezin met drie kinderen, in de thuiszorg en later in de komkommerteelt gewerkt, Frans is begonnen in de wegenbouw en heeft daarna vele jaren in de gezondheidszorg gewerkt totdat daar door de ziekte van Lyme definitief een einde aan gekomen is. Onze drie kinderen zijn inmiddels al even de deur uit dus dan weet u ook dat we 50 plussers zijn.

Hoe is het begonnen?
Eén van onze grootste hobby’s is lezen! Je kunt gerust zeggen dat we iets met boeken hebben.
En niet alleen nieuwe boeken maar we snuffelen ook heel wat rommelmarkten en dergelijke af om aan ons leesvoer te komen. Toen Frans in Dirksland (1990-2000) werkte was er iets verderop, in Melissant, een ‘boekenboerderij’. Heerlijk om daar rond te struinen. En daar is eigenlijk het idee al ontstaan om boeken door te gaan verkopen. Er stonden daar zoveel boeken, soms ook meerdere exemplaren van hetzelfde boek, o.a. van het boek van ds. G. Boer met preken over Hebreeën 11. (Een aanrader!) Als hij dan de volgende keer kwam stonden ze er nog (voor zijn gevoel want ze verkochten best veel boeken) en dacht hij: ‘dat is toch niet goed, zulke boeken moeten onder de mensen en gelezen worden.’ Dus wat gebeurde; Frans ging boeken kopen om ze door te verkopen op Marktplaats. En als we de kostprijs er maar uithaalden was het voor ons al goed hoewel er zeker ook boeken waren waar we soms wat (of iets meer) aan verdienden.
Naast een heleboel voordelen van Marktplaats is het grote nadeel (vinden wij) dat je advertenties er niet onbeperkt op kunnen blijven staan. Je moet ze steeds verlengen en na drie keer verlengen worden ze verwijderd en moet je ze weer opnieuw plaatsen. En als je wat meer boeken krijgt gaat daar best veel tijd en energie in zitten. Dat en ook het feit dat Frans door zijn ziekte veel minder energie heeft hebben we enige tijd geleden besloten een website te laten bouwen, hoewel we zeker ook op Marktplaats willen blijven. En…..het blijft een hobby en we beschouwen de boeken echt als ónze boeken die we allemaal geheel of gedeeltelijk gelezen hebben.

Waarom de naam: Duinroosboeken Tholen?
Allereerst vinden we de Duinroos een mooie bloem en ze bevat in haar naam ook nog eens een groot aantal letters van onze achternaam. En dat ‘Tholen’ spreekt voor zich, dan weet u gelijk waar u de eventueel bestelde boeken kunt afhalen. Voor alle duidelijkheid: we hebben geen winkel(tje), dus zelf snuffelen tussen onze boeken is niet mogelijk!

Wat hebben we in ons assortiment?

Wij hebben een webwinkel met tweedehands christelijke boeken. Veel theologieboeken, maar ook romans, literatuur, jeugdboeken, gezondheid, geschiedenis, etc. Kijk en snuffel op uw gemakje rond vanuit uw eigen stoel!

Hoe werken we?
We hebben contact gezocht met de Kamer van Koophandel en deze heeft beoordeeld dat het voor ons nog steeds een hobby is en we niet ingeschreven hoeven te worden. Wel gaven zij het advies dit ook door te geven aan de Belastingdienst zodat zij er ook van weten.
Nu houden we de winst (we werken met een lage winstmarge) bij en geven, na aftrek van een aantal onkosten, dit aan op ons belastingformulier.

Gastenboek
Zoals u kunt zien hebben we ook een ‘gastenboek’. In de jaren op Marktplaats en Boekwinkeltjes.nl sinds vorig jaar (http://duinroosboekentholen.boekwinkeltjes.nl/) kregen we via de mail regelmatig leuke reacties, b.v. heel simpel: ‘wat gebruiken jullie mooi inpakpapier’ of ‘zijn jullie nog familie van die en die Duine?’ of ‘wat hebben jullie veel prachtige titels staan zeg’ enz. Daar is het gastenboek voor bedoeld. Maar ook als u een boek zoekt (wat wij niet hebben) kunt u een oproepje plaatsen en kunt u misschien via ons gastenboek aan het boek komen

Links
Als u een mooi artikel, een pakkende boekbespreking, een ‘boeken’ website, een goed doel en dergelijke, wilt promoten kunt u ons een link sturen en plaatsen wij die voor zover deze met een christelijke levensvisie overeenkomt. We behouden ons het recht van al dan niet plaatsen en voor hoe lang.

Onze gegevens:
Joke en Frans Duine
Ten Ankerweg 19 (post- en afhaaladres)
4691 GV Tholen
T. 0166 610956
I. www.duinroosboeken.nl
E. info@duinroosboeken.nl
IBAN NL 42 RABO 0362 6055 72 t.n.v. DF Duine e.o.